Cartes del paisatge

Cartes del Paisatge | UrbawebProcés d' elaboració de la carta del paisatge

Carta del paisatge és un instrument voluntari de concertació d'estratègies entre els agents públics i privats d'un determinat territori orientat a promoure la millora dels paisatges i de la qualitat de vida de les comunitats mitjançant l'establiment d'objectius, acords i estratègies de gestió. Aquest tipus d'instrument s'ha manifestat útil en d'altres indrets de Catalunya, i en altres països europeus, en contextos similars als nostres.

Què significa "instrument voluntari"?
Significa que les entitats institucionals, socials, econòmiques i culturals de la comarca que prenguin part del projecte ho fan de manera voluntària. No és obligatori per ningú participar-hi. Els compromisos que les entitats adopten vers el paisatge, sempre els prenen per pròpia voluntat i segons les seves possibilitats.

En definitiva, la carta del paisatge no és simplement una declaració testimonial de principis, sinó un document de caràcter públic i de compromís a favor del paisatge on les parts signants es comprometen davant la societat a formar part d'un projecte collectiu i a treballar en conseqüència per a assolir els compromisos signats.

Carta del paisatge de l' Alt Penedès
Carta del paisatge del Priorat
Carta del paisatge del Berguedà
Carta del paisatge del Vall de Camprodon - Ripollès
Carta del paisatge de Conca de La Riera d' Argentona - Maresme
Carta del paisatge del Vall del Tenes - Vallès Oriental
Carta del paisatge de l' Alt Empordà

URBAWEB utilitza Cookies per oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues navegant al lloc web, considerem que acceptes la Política de Privacitat, l'Avis Legal, Condicions d'Us i la Política de Cookies.