Notícies d' urbanisme

Territori i Sostenibilitat crearà la comissió d'urbanisme de l'Alt Pirineu

Escrit per Octavio Redondo.

El Departament de Territori i Sostenibilitat (TES) està treballant en la posada en marxa de la Comissió territorial d'urbanisme de l'Alt Pirineu, que exercirà les seves funcions a les comarques de la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l'Alta Ribagorça i l'Alt Urgell.

L'objectiu és apropar les decisions urbanístiques al territori i guanyar en celeritat en la tramitació dels expedients.

Aquest ens es crea amb l'objectiu de potenciar la descentralització urbanística, acostar la presa de decisions al territori i aconseguir una major transparència i celeritat en la tramitació dels expedients. El nou òrgan completarà la distribució urbanística de Catalunya i s'afegirà a les comissions de Girona, Lleida, Barcelona, Àmbit Metropolità de Barcelona, Tarragona, Terres de l'Ebre, Val d'Aran i Catalunya Central.

La voluntat d'apropar el planejament urbanístic al territori es tradueix també en l'impuls de les trobades del departament de TES amb els alcaldes als seus municipis. Les reunions convocades permeten copsar els condicionants físics, socials i econòmics de cada nucli que, al seu torn, donen lloc a singularitats territorials que s'han de tenir en compte en el tractament dels expedients.

El director general d'Urbanisme i Ordenació del Territori, Agustí Serra, mantindrà aquest dissabte una sèrie de reunions amb nombrosos alcaldes de l'Alt Pirineu. En concret, es trobarà amb els representants de les Valls de Valira, Meranges, Vansa i Fórnols, Prats i Samsor, Urús, Isòvol i Ribera d'Urgellet.

URBAWEB utilitza Cookies per oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues navegant al lloc web, considerem que acceptes la Política de Privacitat, l'Avis Legal, Condicions d'Us i la Política de Cookies.