Notícies d' urbanisme

Pla estratègic de parcs naturals

Escrit per Agustí Mercader.

La Generalitat impulsarà un pla estratègic de parcs naturals de Catalunya.

Parcs naturals de Catalunya | UrbawebEl conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, ha anunciat que el Govern impulsarà el Pla Estratègic de Parcs Naturals de Catalunya.
Revisarà la llei d'espais naturals del 1985 per adaptar-la a la realitat actual.
En aquest context s'aprovarà el Pla General de Política Forestal, es crearà la Taula de la biomassa amb tots els agents involucrats, i s'impulsaran mecanismes per dinamitzar les produccions forestals dirigides a la fusta de construcció i també a la producció de biomassa per a fins energètics.

També es promourà el concepte de biorefineria, que permetria l'ús de derivats de la biomassa en altres sectors com el tèxtil, farmacèutic i químic; s'actualitzarà la normativa que regula la caça i s'aprovarà el pla d'ordenació piscícola.

El Govern consolidarà el desplegament de la Xarxa Natura 2000, tal com preveu la normativa comunitària, compatibilitzant la protecció del medi ambient amb el desenvolupament del sector agrari i del món rural, i implementarà una estratègia de lluita contra el risc d'incendis forestals per adequar-se a les condicions territorials i climàtiques.

Font d'informació: www.europapress.cat

URBAWEB utilitza Cookies per oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues navegant al lloc web, considerem que acceptes la Política de Privacitat, l'Avis Legal, Condicions d'Us i la Política de Cookies.