Notícies d' urbanisme

Nou funcionament dels òrgans urbanístics de la Generalitat

Escrit per Susanna Martín.

El Govern aprova el nou funcionament dels òrgans urbanístics col•legiats de la Generalitat per simplificar-ne l'estructura i agrupar la normativa en un sol text.

Aquests òrgans són la Comissió de Política Territorial i d’Urbanisme de Catalunya (CPTUC) i les nou comissions d’urbanisme en què es divideix el territori català.
A més, suprimeix la ponència tècnica prèvia a cada comissió que fins ara elaborava una proposta prèvia a la resolució dels expedients. D’aquesta manera, se simplifiquen els òrgans col•legiats i, indirectament, també la tramitació urbanística.

S’impulsa la transversalitat i la participació en la presa de decisions relacionades amb l’urbanisme.
Es crea la Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Alt Pirineu per potenciar la descentralització urbanística i acostar la presa de decisions al territori.

El nou reglament integra dins d’un únic text la regulació sobre la composició i el funcionament intern dels diversos òrgans urbanístics i incorpora diverses novetats.

URBAWEB utilitza Cookies per oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues navegant al lloc web, considerem que acceptes la Política de Privacitat, l'Avis Legal, Condicions d'Us i la Política de Cookies.