Notícies d' urbanisme

Joaquim Nadal declara davant la Guàrdia Civil per una operació urbanística.

Escrit per Octavio Redondo.

Joaquim Nadal | URBAWEBL'exconseller de Política Territorial Joaquim Nadal (PSC) va declarar dilluns 16, acompanyat d'un advocat, davant la Guàrdia Civil en el marc d'una investigació judicial per unes presumptes irregularitats urbanístiques en la compra d'uns terrenys de Santa Cristina d'Aro on s'havia de construir un polígon.

Construcció d'un polígon

El cas arrenca dels tràmits per a la construcció d'un polígon en uns terrenys a la zona de Solius de Santa Cristina d'Aro, que va concitar les protestes de veïns i ecologistes per l'alt valor natural i paisatgístic de la zona on s'havia d'aixecar el complex industrial.

El 2006, quan Nadal era conseller de Política Territorial, l'Incasòl, l'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro i la promotora del polígon van signar un conveni, pel que la Generalitat va comprar el 50% del sòl a l'empresa constructora i la va compensar amb una permuta de terrenys en el sector Bernades del municipi que van resultar inundables. La compra de la meitat dels terrenys es va fer per un valor de 7,5 milions d'euros que el Govern va pagar al promotor del polígon a través d'un conveni a tres bandes amb l'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro. L'any 2006 el llavors director general d'Urbanisme, Joan llort, va assegurar que aquests milions no eren una operació a fons perdut sinó una "inversió" per recuperar.

Joaquim Nadal sosté que sempre va actuar "en termes de la més absoluta legalitat" i en defensa de l'interès públic i va explicar que la Generalitat va comprar els terrenys de Solius per evitar un "atemptat de caràcter ambiental".

Font d'informació: Diari de Girona

URBAWEB utilitza Cookies per oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues navegant al lloc web, considerem que acceptes la Política de Privacitat, l'Avis Legal, Condicions d'Us i la Política de Cookies.