Notícies d' urbanisme

Baixa el lloguer a Catalunya

Escrit per Agustí Mercader.

El preu dels habitatges de lloguer a Catalunya ha baixat un 20% des de l'any 2008.

A Barcelona ciutat aquest descens dels preus ha estat del 15% i a la resta de comarques entre un 15% i un 40%.
El Barcelonès és l’única comarca amb un lloguer per sobre dels 600 euros mensuals.

També es reforça el lloguer com la fórmula d’accés a l’habitatge escollida per les famílies, ja que el nombre de contractes d’arrendament continua creixent.

A Catalunya, el darrer any 2013 s’han formalitzat un total de 150.200 contractes de lloguer, amb un preu mitjà de 541,55 euros /mes. Això significa que el nombre de lloguers s’ha incrementat un 8,4 % respecte de l’any anterior i el preu mitjà del lloguer ha baixat un 4,4 %.
El Barcelonès és l´única comarca amb una renda de lloguer mensual per sobre dels 600 euros, mentre que per sota dels 300 euros mensuals hi ha cinc comarques: el Montsià, la Terra Alta, les Garrigues, la Noguera i el Solsonès.
La Regió Metropolitana de Barcelona és la zona en la qual més ha crescut el lloguer, amb un increment de l’11,3 % respecte del 2012, seguida per la ciutat de Barcelona, amb un 9,2 % d’augment.

El preu de lloguer a Catalunya ha anat baixant progresivament des de l’any 2008.

Lloguer a Catalunya | URBAWEB

Lloguer Districtes | URBAWEB

Barcelona va arribar al seu màxim històric l’any 2008 amb un lloguer mitjà de 803 euros mensuals. Des de llavors, els preus han anat baixant fins als 681 euros a finals del 2013.
Això significa que en un any el preu del lloguer a Barcelona ha baixat més d’un 5%, i un 15% des de l’any 2008.

Import de lloguer (€/mes) per districtes de Barcelona.

Font: La Secretaria d’Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat

URBAWEB utilitza Cookies per oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues navegant al lloc web, considerem que acceptes la Política de Privacitat, l'Avis Legal, Condicions d'Us i la Política de Cookies.