Notícies d' urbanisme

Aturada tècnica del projecte d'El Bulli Foundation

Escrit per Octavio Redondo.

El projecte El Bulli Foundation, impulsat per Ferran Adrià i Juli Soler, té com a objectiu la implantació d'un centre de recerca en cuina d'avantguarda, de promoció de la cultura gastronòmica i de formació.

Aquestes instal•lacions s'han d'aixecar al cor del Parc Natural del Cap de Creus, en el mateix emplaçament que el restaurant El Bulli, i, per això, necessitava una llei específica que permetés tirar-ho endavant.

El projecte preveu la reforma i rehabilitació de l'antic restaurant, juntament amb la construcció de nous espais. Així, apart de la part de rehabilitació d'antigues instal·lacions, es projecta construir més de 3.500 metres quadrats d'obra nova, la majoria soterrada. El projecte incrementa un 213% el sostre actual amb una inversió de 9 milions d’euros.

Això és el que ha obligat a elaborar una nova llei 'ad hoc' perquè, en estar dins Parc Natural, la normativa vigent només permetia una ampliació del 20%.
La normativa preveu excepcions per a aquelles construccions que siguin d'interès patrimonial, cultural o que serveixi per promocionar el paratge del Cap de Creus.

El Govern ha aturat la tramitació de la llei per permetre la construcció d' El Bulli Foundation a cala Montjoi. El director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, ha explicat que ha estat el mateix Ferran Adrià qui ha dit que no tenia intenció de tirar endavant aquesta fase del projecte, que havia despertat l'oposició de grups ecologistes.

La decisió del Govern consisteix en resoldre les al·legacions presentades i deixar-ho tot a punt per si cal continuar amb la tramitació. "Suspendre no s'ha suspès res, perquè la llei no s'ha arribat a aprovar, però sí que s'ha aturat", ha explicat el director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra.

Font d’informació i foto: ACN

Cala Montjoi | URBAWEB

URBAWEB utilitza Cookies per oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues navegant al lloc web, considerem que acceptes la Política de Privacitat, l'Avis Legal, Condicions d'Us i la Política de Cookies.